Din kompletta transportblogg!

Etiketter till skrivare


skrivet den 24 nov av Jan, klockan:21:44
Vare sig man behöver adresslappar eller avsändarlappar till sin utgående post så är etiketter till skrivare en populär och prisvärd lösning. Med rätt mallar och en smidig databaslösning kan man snabbt skriva ut sina kunders adresser på sina etiketter.

Det finns givetvis också speciella lösningar och speciellt framtagna etikettskrivare men av min erfarenhet är de inte värda vad det kostar. Med en vanlig enkel laserskrivare och självhäftande etiketter tillverkade för utskrift kommer man mycket långt.

Att tänka på när man gör etiketter som ska skickas till kunderna är att man tänker på att använda sig av sitt företags grafiska profil. Arbetar du på ett stort företag finns det med all säkerhet en grafisk profil som ska följas i alla utskick och all kommunikation med omvärlden. Kommunikatörerna på företaget har koll på sådant, kontakta dem. Driver du eget eller är på ett mindre företag så kanske det är dags att kolla upp om det inte bör göras en grafisk profil.

Finns ingen grafisk profil gäller det att tänka till själv hur etiketterna ska utformas. Skippa allt vad Comic Sans och tramsiga typsnitt heter - bestäm dig för läsbarhet och korrekthet. En härligt tydlig antikva passar utmärkt på en etikett. Håll dig också borta från att centrera så mycket, är det något som utstrålar "jag har ingen koll på vad jag gör" så är det centrerad text.

Var hittar jag etiketter till skrivare? Behöver du inga större mängder har din lokala pappersaffär säkert ett lämpligt utbud, annars finns kontorsgrossister till ditt förfogande.

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed