Din kompletta transportblogg!

Emballage - hur man packar för frakt


skrivet den 25 nov av Jan, klockan:05:45
Det är oerhört viktigt vilket emballage man använder och hur man packar när man skickar sin frakt. Vare sig det är med Posten, med budbil, på långtradare eller tåg. Både du och kund vill ha hela varor när hela transportlinjen är avklarad. Men vad ska man då använda för emballage och hur ska det packas? Givetvis hänger det på vad som skickas. Men vi kan som exempel ta hur man skickar datorhårdvara via Posten.

Först gäller det att hitta en lämplig kartong för sin försändelse. Se till att kartongen är tjock nog att klara lite stötar och att staplas på andra paket. Se också till att kartongen är ungefär fem centimeter större än hårdvaran på alla håll och kanter.

Datorhårdvara ska alltid skickas i antistatiska påsar för att förebygga eventuella fel som kan inträffa när sådan utrustning hamnar i kontakt med statisk elektricitet. Lägg alltså hårdvaran i en antistatpåse. Vira sedan in den i minst två lager med bubbelplast. Fyll botten av kartongen med några lager stötdämpande material såsom förpackningschips eller luftkuddar. Lägg sedan hårdvaran på stötdämpande materialet och fyll på vid sidor och på toppen. Tejpa igen kartongen noggrant och paketet är klart att skickas!

Ett sådant här paket med detta emballage kommer att tåla eventuellt omild behandling i alla led av posthanteringen och kommer att dyka upp till mottagaren i perfekt och fungerande skick. Precis som man vill ha det!

Har man ett stort behov av stötdämpande material på sitt företag kan det vara värt att investera i en pappersskrynklare istället.

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed