Din kompletta transportblogg!

Även begravningsbyrån behöver inbrottsskydd


skrivet den 18 nov av Jan, klockan:04:01
Jensens begravningsbyrå i Örkelljunga råkade igår utför ett inbrott. Ägaren, som bor ovanpå butiken, vaknade av en rejäl smäll och förstod att något var på tok. Han övervägde att gå ner i butiken men bestämde sig för att ringa polisen istället för att överraska inbrottstjuvar. Polisen var på plats efter femton till tjugo minuter men då var inbrottstjuvarna redan borta och hade tagit med sig två bärbara datorer. Ägaren hade sett två tjuvar springa iväg i riktning mot kyrkan men polisen kunde inte hitta några spår för vidare jakt.

Skyltfönstret till butiken var krossat och det hade även varit skadegörelse vid kyrkan där kyrkans stuprännor stulits samt kabel och åskledare. Någon som gillar metall.

Inte trodde jag att begravningsbyråer skulle behöva inbrottsskydd, men så är tydligen helt klart fallet. Galler för butiksfönster när butiken är stängd och rejäla skyddsdörrar blir det kanske i framtiden för Jensens begravningsbyrå. Tråkigt.

Tur att ägaren till begravningsbyrån inte gick ner i butiken utan ringde till polisen istället. Att överraska inbrottstjuvar kan sluta riktigt illa så det är nog säkrast att låta polisen göra sitt jobb, även om de givetvis kommer för sent. Men i stundens hetta är man kanske så förbannad på att någon förstör ens grejor att man kanske inte tänker klart. En rejäl rottweiler skulle man ha i sådana här lägen, det är ett inbrottsskydd bättre än mycket annat. Mysiga är de också, när de inte tuggar på tjuvar och banditer.

Sköt om er och akta er för tjuvar!

// Jan

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed